Понад 40 музеїв Франції стали жертвами кібератаки з вимогою викупу

  • У відомстві зазначили, що інцидент не впливає на інформаційні системи, задіяні в проведенні Олімпійських і Паралімпійських ігор.

    У Франції близько сорока музеїв, в тому числі Гран-Пале і Лувр, стали жертвами кібератаки, здійсненої за допомогою програми-вимагача. Як пише “Європейська правда“, про це повідомив телеканал BFMTV з посиланням на французьке Національне агентство з безпеки інформаційних систем (Anssi).

    Прокуратура Парижа повідомила, що 4 серпня “відділ по боротьбі з кіберзлочинністю (J3) був поінформований про атаку на інформаційну систему Grand Palais, яка централізує дані близько сорока музеїв, з метою вимагання викупу”.

    Наразі проводиться розслідування інциденту.

    Програми-вимагачі – це шкідливе програмне забезпечення, яке проникає в комп’ютерні системи, збирає дані, а потім блокує їх під шаром захисту. Кіберзлочинці зазвичай вимагають викуп в обмін на повернення даних або запобігання їх розголошенню.

  • До теми: Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає прикарпатців про небезпеку в інтернеті

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!