З початку року майже 800 сімей на Прикарпатті отримали “Пакунок малюка”

  • Це одноразова натуральна допомога від держави родинам, у яких народилася дитина.

    Майже 800 сімей на Івано-Франківщині отримали “Пакунок малюка” з початку року.

    Міністерство соціальної політики підрахувало, що загалом 24 360 українських родин обрали “Пакунок малюка” при народженні дитини 2024 року, з них 777 – в Івано-Франківській області, пише “Галицький кореспондент” з посиланням на Івано-Франківську обласну державну адміністрацію.

    Одержати пакунок можна одразу в пологовому будинку. Якщо в той момент там відсутній бебі-бокс, протягом 30 календарних днів з дня народження дитини можна подати заяву до органів соціального захисту населення або до Центру надання адміністративних послуг за місцем проживання чи перебування.

    До заяви необхідно додати копію свідоцтва про народження дитини.

    У 2024 році Міністерство соціальної політики України оновило вміст цього боксу. Тепер до “Пакунок малюка” додали товари, які мають попит серед молодих батьків, наприклад багаторазові вологостійкі пелюшки, теплі речі. Водночас зменшили кількість одягу малого розміру, з якого діти швидко виростають.

  • Крім того, додана книжка “Від народження до року”, яку розробили партнери міністерства – ЮНІСЕФ. Це практичний порадник для всіх батьків новонароджених.

    Читайте також: У Франківську 9-річний хлопець встановив два рекорди України

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!