Франківці вийшли на акцію за створення парку ветеранів біля міського озера

  • Зібрали приблизно 300 підписів за створення парку ветеранів поблизу міського озера.

    Йдеться про рекреаційну зону з боку вулиці Південний бульвар, де на частині ділянки депутати міськради підтримали будівництво реабілітаційного центру для військових, пише Суспільне

    Зібрання почалося з хвилини мовчання. Далі виступив Богдан Козак, який відстоював збереження у комунальній власності лазні позаду кінотеатру “Космос”. Чоловік каже: ніхто із тих, хто прийшов, не проти будівництва реабілітаційного центру.

    “Є такий план — ця земля. Ми маємо право її відстояти. Можливо, зустрітися й обговорити це із владою, забудовником та директором центральної лікарні. Ми не проти реабілітаційного центру, який можна звести на території міської лікарні”, — говорить Богдан Козак.

    Також чоловік запропонував учасникам зібрання створити координаційну раду з питань захисту цієї ділянки озера від забудови.

    Співорганізатор зустрічі, учасник бойових дій Андріан Волгін, виступаючи перед франківцями, зауважив, що цього разу прийшло уп’ятеро більше людей, аніж минулого разу.

    “Я з 2014 року борюся за міське озеро. Докоряють: чому ви раніше не були, коли там забудовували? Це — камінь у наш город. Хоч я знаю кожну забудову, як вона починалася і якими документами її легалізовували. Коли я сам, коли нас 10-13 людей — нас перетворюють у посміховисько. Кажуть: прийшли покричати, хочуть собі, певно, квартиру заробити”, — говорить Волгін.

    Ветеран Сергій Янчук закликав зібрати позачергову сесію, внести проєкт рішення про створення на всій цій ділянці комунальної власності парку ветеранів.

    “Не на одному гектарі, а на всіх чотирьох. Хай виділять мінімальний бюджет, щоб зробити благоустрій, і щоб до Покрови ми вже тут провели урочистості для ветеранів. Я закликаю всіх військових та ветеранів на Покрову прийти сюди”, — сказав Сергій Янчук.

  • Франківка Марія Ерліх мешкає на Південному бульварі. Жінка прийшла на зібрання, щоб висловитися з приводу будівництва у зеленій зоні.

    “Я проти, щоб будували реабілітаційний центр, а під його прикриттям — величезні будинки, які, я впевнена, тут планують зводити. Зелену зону варто зберегти для наших дітей та онуків. Парк і озеро — це зелені легені нашого міста. Хочемо зберегти простір, де вже сформувалася екосистема”, — говорить Марія Ерліх.

    Наприкінці зустрічі її учасники повідомили про намір зібратися знову 25 серпня.

    За словами керівника сектору комунікації поліції в області Андрія Яцківа, у зборах взяли участь приблизно сто людей. За дотриманням порядку стежили двоє патрульних та дві представниці поліції діалогу. Порушень під час заходу не зафіксували.

    Читайте також: 200 мільйонів гривень з держбюджету отримає Бурштин для забезпечення жителів теплом

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!