Прикарпатка відзначила 100-річчя у вишиваному вбранні, у якому виходила заміж

  •  
    Ювілярка має велику родину: 18 онуків, 28 правнуків та одну праправнучку.
     
    Вчора, 21 серпня, свій 100-літній ювілей відзначила мешканка села Копанки Марія Дмитрівна Родзінська, пише Галицький кореспондент з посиланням на Калуську міську раду. 
     
    Жінка народилася 1924 року в селі Негівці. Дитинство, як і в багатьох її ровесників, було нелегким. Закінчивши лише чотири класи, мусила допомагати батькам по господарству. У 1947 році пані Марія вийшла заміж і стала матір’ю семи дітей. Важка доля вдови, яку вона понесла у 52 роки, не зламала її. Марія Дмитрівна сама виховувала своїх діточок – 5 синів і 2 доньок.
     
    Під час війни жінка допомагала українським повстанцям, за що її арештували й ув’язнили в костелі у Войнилові. На щастя, завдяки проханням батьків її звільнили без суду. З 17 років і до переїзду в Калуш Марія Дмитрівна була сестрицею в Негівській церкві. А у 2000 році переїхала в село Копанки, де й проживає досі.
     
    На долю Марії Дмитрівни вже вдруге випало зустрічатися з війною. Її онук Мар’ян Бунга, староста села Копанок, зараз захищає Україну на фронті, а бабуся з нетерпінням чекає його повернення.
     
    У день свого сторіччя Марія зустрічала гостей у вишиваному вбранні, яке створювала власноруч та в якому виходила заміж. 
     
     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!