У Франківську дітям учасників бойових дій вручили сертифікати на товари до школи

  • Загалом такі сертифікати отримають 339 дітей.

    В Івано-Франківську майбутнім першачкам – дітям учасників бойових дій, які отримали інвалідність або стали добровільно на захист, маючи трьох і більше неповнолітніх малюків вручили сертифікати на придбання канцтоварів до школи.

    Спочатку їх вручили майбутнім першачкам, а згодом роздадуть і старшим дітям, пише “Галицький кореспондент” з посиланням на сторінку міського голови Руслана Марцінківа.

    «Отримують їх 29 діток, які йдуть в перший клас. Сума сертифікату становить 1500 гривень. І також сертифікат на 800 гривень отримують дітки з 2 по 9 класи. Це дітки учасників бойових дій, які мають інвалідність І, II і III групи, а також, які є багатодітними сім’ями. Ця акція у нас не вперше. Ми проводимо її вже декілька років. І ми вирішили робити сертифікати, оскільки мама чи батько можуть самі вирішувати, що їм буде потрібно. Адже уже до школи дітки практично готові, батьки вже закупились. Але протягом року вони всеодно потребують і зошити, і ручок і можуть самостійно обрати собі те, що буде потрібно», – пояснює заступниця директора Департаменту соціальної політики Ніна Пелікан.

    Канцелярію оберуть самостійно

    Уже не вперше у громаді проводять зустріч із майбутніми школярами за участі міського голови Руслана Марцінківа. Напередодні Першого дзвоника очільник громади побажав дітям вдалого навчального року та подарував їх перші сертифікати на канцелярію, яку вони самостійно оберуть у магазинах міста. Діткам вирішили зробити такі презенти від міського голови – вручити сертифікати на закупівлю канцтоварів до школи.

    «Дитина може зібрати щось цікавіше, що вона хоче. Є різні сім’ї, є різні ситуації. Я думаю, що можна отак підтримати, як морально, та все ж таки і це є підтримка в грошовому плані. Я думаю, що це чудово», – каже дружина військовослужбовця Надія Мидвідь.

    Зручно та можна обрати – так про переваги допомоги від громади каже дружина військовослужбовця Олександра Солдатенко. Для своїх дітей-школярів планує придбати все, що необхідно до школи.

    «Нічого не придбали, нам подзвонили, сказали, що буде вручення. Ми чекаємо, бо вона хоче сама все вибрати за свій сертифікат. Ми маємо ще два сертифікати, бо маємо двох старших дітей. Тому сьогодні, якщо встигнемо, підемо сьогодні сертифікат тратити», – каже дружина військовослужбовця ЗСУ Олександра Солдатенко.

  • Зазначається, що опісля вручення сертифікатів для дітей влаштували безкоштовний перегляд мультфільму.

    «Саме для цих родин сьогодні ми вручили сертифікати на півтори тисячі гривень кожній дитині. А кожна родина визначить, що дитині необхідно купити. І також дякуємо сьогодні кінотеатру «Люм’єр», для діток – український мультик. Ми підтримуємо родини загиблих, родини зниклих безвісти, учасників бойових дій, які пішли добровільно служити, маючи 3-х і більше дітей. Це теж дуже важливо, що громада шанує. Також шануємо тих хлопців, які отримали інвалідність внаслідок війни, здоров’я втратили на війні. Відповідно, ми хочемо хоча би частково допомагати», – резюмує Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

    Загалом 339 дітей отримають такі сертифікати на канцелярські товари до школи. Це діти військовослужбовців, які отримали інвалідність або стали на захист країни, маючи трьох і більше малюків у сім’ї.

    До теми: У Франківську діти захисників отримали перші портфелики та шкільне приладдя від міста

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!