Окупанти обманюють командирів, щоб не йти на штурм. Військовий про ситуацію на Лиманському напрямку

  • Також розповідає, що окупанти посилили спроби наступу, проте роблять це без ентузіазму.

    Про це в етері “Суспільне. Студія” розповів начальник відділення комунікація 63 окремої механізованої бригади Ростислав Ящишин.

    “Вони бачать, що вчора їх військові пішли на штурм і не повернулись, а сьогодні їхня черга йти. І неодноразово ми фіксували такі моменти, що вдаються до хитрощів росіяни. Наприклад, трішки пройшли і передають по рації, що мусять вертатись, по їх атакує рій безпілотників. Або взагалі переміщаються між своїми позиціями і не виходять за їхні межі”.

    За словами військового, російські окупанти посилили спроби наступу, проте роблять це без ентузіазму.

    “Фіксуємо зараз посилення спроб наступальних дій на наші позиції. “М’ясні” штурми вже не припиняються тривалий час. Але особливого ентузіазму не спостерігаємо. По-перше, вони змушені йти в наступ без підтримки бронетехніки. Логічно, що танки та інша техніка не може пересуватись, бо ми контролюємо повітря і бачимо всі спроби ворога застосувати їх”.
    Окупанти обманюють командирів, щоб не йти на штурм. Військовий про ситуацію на Лиманському напрямку
    Орієнтовна лінія фронту на Лиманському напрямку. DeepStateMap

    Також на Лиманському напрямку беруть в полон російських військових. Часто це представники етнічних меншин у РФ, розповів Ростислав Ящишин.

    “Переважно, це все неєвропейська частина Росії, це схід. При чому бували випадки, що брали представників рідкісних племен народностей. Зокрема, коряк такий був, їх там лишилось 6 тисяч мешканців. Але їдуть сюди з єдиною метою — заробити гроші”, – додає він.

    До теми: Зв’язки Москви і Тегерана дедалі тісніші, Заходу доведеться реагувати, – Sky News

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!