Колишнього керівника служби харчування шкіл Нью-Йорка засудили до двох років за хабарі

  • Через це школярам подавали курячі нагетси, забруднені металом та кістками.

    Колишнього керівника служби харчування шкіл Нью-Йорка Еріка Голдштейна засудили до двох років ув’язнення за участь у хабарницькій схемі.

    Рішення винесли у федеральному суді Брукліна в понеділок, 9 вересня. Про це пише АР, передає Суспільне.

    Разом із Голдштейном засудили трьох керівників компанії-постачальника SOMMA Food Group, яка мала контракт із містом на забезпечення шкільного харчування. Блейн Ілер отримав один рік ув’язнення та штраф у розмірі $10 тисяч. Майкл Терлі — 15 місяців. Брайан Твомей — 15 місяців та штраф у $10 тисяч.

    Усіх чотирьох чоловіків визнали винними у хабарництві, змові та інших злочинах після місячного судового процесу у 2023 році.

    “Ерік Голдштейн корумповано зловживав своїм високим службовим становищем як державний посадовець і прагнув отримати вигідні хабарі за рахунок школярів, багато з яких залежать від здорового харчування, яке надає Департамент освіти Нью-Йорка”, — зазначив федеральний прокурор США Бріон Піс у своїй заяві.

    За словами прокурорів, Голдштейн “пріоритизував власний прибуток, отримуючи виплати від своїх співвідповідачів”, аби забезпечити залишення продуктів компанії в школах, навіть після того, як у курячих нагетсах виявили пластик, кістки та метал.

  • Просив хабар

    Голдштейн очолював відділ підтримки шкіл Нью-Йорка з 2008 по 2018 рік. Ілер, Твомей і Терлі керували компанією SOMMA Food Group, яка мала контракт на постачання харчування у школах. Водночас вони разом із Голдштейном створили іншу компанію для імпорту яловичини, вирощеної на траві, що, за словами прокурорів, було способом виплатити Голдштейну хабарі.

    Найбільшу виплату здійснили восени 2016 року після того, як шкільна система Нью-Йорка припинила подавати курячі нагетси компанії SOMMA через випадок, коли працівник подавився кісткою у нагетсі, який мав бути без кісток. За словами прокурорів, 29 листопада 2016 року Ілер, Терлі та Твомей погодилися на хабар, про який просив Голдштейн, а вже наступного дня Голдштейн дозволив повторне введення продукції SOMMA у школи. Продукти SOMMA подавалися у школах до квітня 2017 року, попри численні скарги на наявність сторонніх предметів у курячих нагетсах.

    До теми: На Прикарпатті на 42,5 млн грн збільшено фінансування шкільного харчування

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!