60-річна прикарпатка віддала шахраям майже 90 тисяч гривень

  • Мешканці Новицької громади, що на Прикарпатті, зателефонував «представник оператора зв’язку» та повідомив, що термін дії її сім-картки закінчується, тож її необхідно перевипустити.

    Для цього шахрай запропонував ввести надиктовану ним комбінацію цифр та натиснути виклик, повідомляють у поліції. На мобільний жінки надійшов код, який вона повідомила співрозмовнику, після чого зв’язок був втрачений. Надалі потерпіла запідозрила, що потрапила у шахрайську  пастку та звернулась до банку. Там з’ясувала, що шахраї відкрили на ім’я потерпілої кредитний рахунок та зняли з нього  майже 89 тисяч гривень.

    За вказаним фактом слідчі відкрили  кримінальне провадження  за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Наразі правоохоронці встановлюють причетних до шахрайства осіб.

    Поліцейські нагадують:
    – не можна виконувати вказівки невідомих співрозмовників, які телефонують на ваш мобільний та пропонують послуги з покращення зв’язку, захисту мобільного чи банківського рахунку тощо;
    – пам’ятайте, що коди, які надходять на ваш телефон, призначені для особистого користування та не підлягають розголошенню;
    –  у разі, якщо потребуєте вирішення питань, пов’язаних з обслуговуванням ваших рахунків або якості зв’язку, краще звернутися особисто до банківського відділення.

    До теми: В Івано-Франківську заарештували батька, який допоміг втекти військовозобов’язаним

     

     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!