На Тернопільщині працівники пошти привласнили дронів для ЗСУ на 6 мільйонів гривень

  • Злочинці забирали із посилок дороге устаткування і продавали, а посилки наповнювали непотребом.

    На Тернопільщині викрили злочинну групу, учасники якої привласнювали безпілотники, що надходили в посилках і були призначені для потреб захисників і захисниць України. 

    Підозрювані перепаковували відправлення, наповнюючи спустошену тару аналогічним за вагою та габаритами непотребом, повідомляють у Кіберполіції.

    В подальшому вони продавали дрони і квадрокоптери в інтернеті за нижчими від ринкових цінами. Товар відправляли замовникам з відділення за місцем роботи, оплату отримували на підконтрольні рахунки дропів та криптогаманці. Один з фігурантів навіть оформив ФОП для отримання платежів за цей товар. У такий спосіб підозрювані привласнили вміст 26 відправлень загальною вартістю майже 6 мільйонів гривень.

    Слідчі Нацполіції та оперативники кіберполіції провели 14 обшуків за місцями проживання, перебування та у транспортних засобах фігурантів на території Львівської області та м. Києва.

    Вилучено 15 мобільних телефонів, компʼютерну техніку, 25 банківських карток, документи й чорнові записи, які підтверджують протиправну діяльність зловмисників. Поліцейські також заблокували цифрові активи на криптогаманцях «бізнесменів».

    Фігурантам повідомлили про підозру за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

    Наразі підозрюваним суд обрав запобіжні заходи – особисте зобов’язання та нічні домашні арешти. Тривають слідчі дії для встановлення місцезнаходження всіх причетних до схеми осіб.

    До теми: В Івано-Франківську заарештували батька, який допоміг втекти військовозобов’язаним

     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!