Таджикистан рекомендує своїм громадянам утриматися від поїздок до РФ

  • Як пише DW, Москва розпочала посилювати міграційну політику після теракту у концертному залі «Крокус Сіті Холл» у Красногорську 22 березня. Унаслідок нього загинули 145 людей. За інформацією слідства, виконавцями теракту були громадяни Таджикистану.

    Таджикистан порекомендував своїм громадянам тимчасово утриматися від поїздок в Росію без гострої потреби. Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW із посиланням на заяву посольства Таджикистану у РФ.

    У дипвідомстві пояснили рекомендацію тим, що в Росії триває «режим посиленого контролю в’їзду іноземних громадян через державний кордон на наземних і повітряних пунктах пропуску».

    Наприкінці квітня МЗС Таджикистану висловив стурбованість послу Росії у країні Семену Григорьєву у зв’язку із численними необґрунтованими випадками відмови у в’їзді в РФ громадянам Таджикистану.

    Водночас Міністерство праці Таджикистану повідомило про відтік трудових мігрантів із Росії. За словами заступника очільника відомства Шанхози Нодірі, багато з громадян Таджикистану хочуть виїхати з Росії, тоді як деякі з них заявляють про утиски.

  • Читайте також: Нідерланди дозволили Україні використовувати своє озброєння проти воєнних цілей у Росії

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!