Пошкоджені будинки та техніка: наслідки атаки окупантів у Галицькій громаді

  • Через повітряну атаку РФ пошкоджені п’ять будинків та лінії електропередачі у Галицькій громаді на Прикарпатті.

    У хатах повибивало вікна, посікло дахи та стіни, у помешканнях понищена побутова техніка. Ніхто з жителів не травмувався, однак опіки отримали 12 рятувальників. Про це повідомляє Суспільне.

    Місцевий житель Іван Корба під час вибуху лежав на ліжку. Чоловік нещодавно переніс операцію. Він каже, що встиг накритися ковдрою, аби захиститися від уламків скла.

    “Десь біля 3:00 пролунав сигнал тривоги, потім — додатковий: “Увага! Особлива небезпека”. Я глянув: над хатою була заграва. Навіть 10 хвилин не минуло, як це трапилося. Потім почув сильний удар, був страшенний звук. Я накрився ковдрою. Тоді почало все горіти. По склі пішов надвір, хотів взяти шланги, аби гасити. А вже тоді приїхали всі необхідні служби”, — каже Іван Корба.

    З його слів, вибухова хвиля в домівці пошкодила дах, вхідні двері, вікна, телевізор, холодильник, пральну машинку та газову плиту.

    Любомира Ощановського під час нічної атаки не було вдома. Про пошкодження оселі йому повідомив сусід.

    “Пошкоджені всі вікна та вхідні двері, трошки — дах. Тільки зовнішні роботи потрібні. Вже були представники влади, описали руйнування. Казали, що допоможуть”, — говорить Любомир Ощановський.

  • Також через нічну атаку РФ сталася пожежа на одному з промислових підприємств у Галицькій громаді. Рятувальники гасили її протягом 11 годин. До ліквідації пожежі залучили декілька сотень надзвичайників та десятки спецавтомобілів, а також три пожежні потяги. Внаслідок гасіння займання за медичною допомогою звернулися 12 рятувальників.

    Читайте також: Без вікон та дверей: як у Більшівцівській громаді мешкають люди після ракетного обстрілу

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!