Klavdia Petrivna — наймолодша учасниця списку Forbes “30 до 30”. Хто ще потрапив до списку

  • Українська співачка Klavdia Petrivna, електронний музичний колектив Schmalgauzen, переможниця “Національного відбору Євробачення 2024” Jerry Heil, ветеран і блогер Олександр “Терен” Будько, тенісистка Марта Костюк, футболіст Артем Довбик та інші представники креативних індустрій, ветерани, спортсмени та бізнесмени увійшли до списку журналу Forbes “30 до 30”.

    Він опублікований у №4 [31] за серпень – вересень 2024 року, передає Суспільне Культура.

    Наймолодшою учасницею списку “30 до 30” стала українська співачка, що лиш недавно відкрила своє обличчя на дебютних концертах в Київському палаці спорту — Klavdia Petrivna (справжнє ім’я — Соломія Опришко). Співачка має понад 600 тисяч прослуховувань тільки на Spotify щомісяця, та 100 млн прослуховувань на стрімінгах загалом.

    Найстаршим учасником списку є Святослав Святниченко — український айтівець, який заснував акселераційну програму для стартапів Mission Possible. До проєкту він зумів залучити американський фонд UMAEF із капіталом $285 млн.

    До списку також потрапили:

    • Оксана “Ксена” Рябчук — уродженка Івано-Франківської області, поетеса, лауреата премії імені Марійки Підгірянки, командирка взводу комплексу БПЛА. Вона є авторкою поетичних збірок “На зустріч смерті”, “Дорога життя”. Рябчук отримала відзнаку в категорії “військові”.
    • Олександр Хоменко — засновник творчого об’єднання МУР, що займається популяризацією українських письменників і поетів серед молодого покоління. Він створив мюзкл “Ти [Романтика]” про митців Розстріляного відродження. Хоменка відзначили в категорії “Культурні індустрії”.
    • Schmalgauzen — Музичний електронний гурт, що створив новий творчий напрям, який є сумішшю джазу і театру з певними вкрапленнями фрік-кабаре. Учасники колективу відзначені в категорії “Культурні індустрії”.
    • Єлизавета Книженко — українска ювелірка, вона є співзасновницею ювелірного бренду Dukachi. Їй відзначили в категорії “Бізнес”.
    • Олександр “Терен” Будько — ветеран російсько-українскої війни, ведучий тревел-шоу “Відвал ніг, або All інклюзив”. “Терена” відзначили в категорії “Агенти змін”.
    • Яна Шемаєва (Jerry Heil) — українська співачка, що в дуеті з alyona alona виступала на “Євробаченні-2024” в Мальме. Вона отримала нагороду в категорії “Кульутрні індустрії”.
    • Артем Мартиненко, — український інженер, що є головним архітектором системи управління боєм Delta. Цей проєкт допомагає підвищити рівень керованості та управління під час ведення бойових дій. Його відзначили в категорії “IT”.

    Цього року “Forbes Україна” отримав найбільшу кількість анкет кандидатів до списку “30 до 30” за всю історію упорядкування списку, всього подали понад 1200 анкет. Лонгліст кандидатів сформовано з пропозицій читачів та редакції Forbes Ukraine у відкритий спосіб, читачі заповнювали анкету на сайті видання. Потім редакція відібрала у шортліст за критеріями:

    • якість і адекватність заявки,
    • значущість і реалістичність досягнень,
    • потенціал розвитку кандидатів.

    Кандидатів було розподілено на шість категорій: “Військові та волонтери”, “Агенти змін”, “Бізнес” (не‐IT), “Креативні індустрії”, “Спорт”, “IT”.

    До теми: “Пісні, народжені у Львові”: в Івано-Франківську виступлять відомі виконавці

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!