Руслан Марцінків: Наше місто постійно долучається до будівництва фортифікаційних споруд на сході України

  • На будівництво оборонних споруд на Донеччині вирушила чергова група франківських комунальників. Попри те, що й у самих комунальних підприємств, а це зокрема «Муніципальна дорожня компанія», «Теплокомуненерго», «Івано-Франківськводоекотехпром», «Полігон – ТПВ», «Ритуальна служба», «Електроавтотранс», «Комфортний дім», «Благоустрій» і ПрАТ «Івано-Франківський локомотиворемонтний завод», тепер відчувається брак кадрів і є чимало вакансій, а попереду традиційно складна пора — опалювальний сезон, директор департаменту інфраструктури, комунальної та житлової політики ІФМР Михайло Смушак запевняє, що до осінньо-зимового періоду місто буде підготовлено, а наразі конче потрібно надати допомогу українським захисникам у спорудженні фортифікацій на позиціях неподалік лінії фронту.   

    Будівництво оборонних споруд є непростою і небезпечною справою. Водій тролейбуса КП «Електроавтотранс» Ігор Ніселовський вирушив на схід із такою місією вже вшосте: «Дерев’яні конструкції робили, бетонні конструкції, окопи… Завжди тяжка праця. Працювали без вихідних, на спеці, під обстрілами. Хтось мусить це робити. Як не ми, то хто?».

    Уп’яте поїхав на схід будувати оборонні споруди й працівник управляючої компанії «Комфортний дім» Роман Орловський. За його словами, попри ризики та постійні обстріли у франківській команді панує атмосфера злагоджености та взаємопідтримки: «Більше половини колективу – це старі друзі, з якими ми вже пройшли багато. Є кому довірити, за будь-яких обставин я знаю, що ці хлопці поведуть себе гідно».

    Керівник франківської групи начальник управління житлової політики департаменту інфраструктури, комунальної та житлової політики ІФМР Геннадій Пономаренко після одного з попередніх повернень зі сходу України розповідав для «Суспільного»: «Ми чули і бачили, як «прилітало». Але коли постійно працює бур, бензопили, генератори, екскаватори, то й не завжди помічаєш. Вихідних у нас не було взагалі. Ми знали, що ми робимо і для чого, тому було не до вихідних».

    «Івано-Франківськ постійно допомагає в чому лише може нашим захисникам. У тому числі долучається до будівництва фортифікаційних споруд на сході України. Франківці сумлінно виконують свою роботу, бо розуміють, що в тих окопах, які вони побудують, завтра можуть бути і їхній брат чи сват або просто земляк», — зазначив Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків. У липні міський голова під час волонтерської поїздки на схід відвідав франківських комунальників і подякував їм за важку, але надзвичайно важливу для всієї України працю.

    Також понад три сотні працівників виконкому міської ради та комунальних підприємств міста вступили до лав Збройних сил України і нині захищають незалежність нашої держави. На жаль, дев’ятеро з них уже загинули. 

  • Мирослав Стефанців

     

     

    реклама

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!