Повені в Європі: кількість загиблих зросла до 12

  • Шторм «Борис» приніс проливні дощі у низці регіонів центральної та східної Європи. Зокрема, у деяких частинах Австрії, Чехії, Угорщини та південної Німеччини.

    Унаслідок масштабних повеней, які вже кілька днів завдають шкоди в країнах центральної та східної Європи через шторм «Борис», загинуло щонайменше 12 людей. Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

    Зазначається, що шестеро людей загинули під час раптових повеней, які обрушилися на вихідні в Румунії, і ще сотні людей були евакуйовані.

    Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск у понеділок вранці провів надзвичайне засідання кабінету міністрів після того, як повінь змусила евакуювати понад 3 000 людей. А місцеві ЗМІ повідомляли про трьох загиблих.

    Тим часом стихійне лихо також загрожує відстрочкою проведення виборів до Сенату в Чехії, тоді як агітація на парламентських виборах, запланованих на 29 вересня, в Австрії була призупинена.

    За даними чеської поліції, одна людина загинула на північному сході країни, ще семеро вважаються зниклими безвісти.

    У Нижній Австрії, де в суботу оголосили надзвичайну ситуацію, двоє людей похилого віку загинули, опинившись у пастці у своїх затоплених будинках.

    Серед іншого, Угорщина готується до найсильнішої повені за понад десять років. Столиця Будапешт перебуває у стані найвищої готовності. Понад мільйон мішків з піском розмістять по Дунаю в столиці. А дороги вздовж річки планують перекрити.

    Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, країна якого головує в Раді ЄС, скасував участь в усіх міжнародних заходах.

    Сербія також готується до можливої ​​хвилі повені з Дунаю пізніше цього тижня.

    До теми: Після прориву дамби у Польщі місто пішло під воду, людей евакуюють гелікоптери

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!