На Франківщині трьом жителям Херсонщини повідомили про підозру в державній зраді

  •  
    Зловмисникам загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.
     
    За матеріалами Служби безпеки підозру у колабораційній діяльності отримали ще троє псевдокерівників «муніципальних округів» на Херсонщини, йдеться у пресслужбі.
     
    За даними слідства, підозрювані добровільно взяли участь у незаконних виборах до так званих «советов депутатов» на території тимчасово окупованих районів Херсонської області.
     
    Отримавши «мандати», зловмисники керували «советами» у Генічеському, Скадовському та Великолепетиському «муниципальных округах».
     
    Перебуваючи на «посадах», фігуранти організовували роботу незаконно створених органів влади, збирали «засідання» та головували на них. Затверджували фінансування та бюджет, погоджували незаконні нормативно-правові акти, іншу документацію та доручали її виконання структурним «підрозділам».
     
    Крім цього, з метою формування позитивного іміджу діяльності загарбників та довіри місцевого населення до «нової» влади, вони звітували про свою «діяльність» у пропагандистських засобах масової інформації та на сайтах окупаційних органів Херсонської області.
     
    Слідчі Служби безпеки повідомили фігурантам (відповідно до вчинених злочинів) про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) та ч.1 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність, вчинена групою осіб без попередньої змови) Кримінального кодексу України.
     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!