У Чукалівці через інженера технагляду виникли збитки на понад 13 мільйонів під час будівництва школи

  • Він не перевіряв обсяги та якість виконаних робіт.

    В Івано-Франківську повідомили про підозру інженеру технагляду, який не перевіряв обсяги та якість виконаних робіт під час будівництва школи. Це призвело до значних збитків.

    За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Окружної прокуратури міста Івано-Франківська повідомили про підозру інженеру технічного нагляду за фактом службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки, пише “Галицький кореспондент“.

    Слідство встановило, що Управління капітального будівництва Івано-Франківської облдержадміністрації за результатами проведення публічної закупівлі уклало із підрядником договір на виконання робіт з будівництва середньої школи у селі Чукалівка Тисменицького району. Вартість робіт становила понад 45 млн 600 тис. грн.

    Після завершення першого етапу будівництва підрядник та інженер з технічного нагляду підписали акт прийому-передачі виконаних будівельних робіт. До нього вони внесли недостовірні відомості.

    Як з’ясувала прокуратура, підозрюваний не забезпечив належним чином нагляд на об’єкті будівництва та погодив звітну документацію, не перевіривши об’єми виконаних робіт.

    Внаслідок цього обсяг виконаних робіт було завищено на понад 13 млн грн, чим завдано збитків бюджету.

  • Вказані збитки підтверджено висновками судової будівельно-технічної експертизи.

    До теми: Верховна Рада України підтримала збільшення податків у першому читанні

     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!