У Косові відкрили меморіальну дошку українському літератору Богдану Радиш-Маринюку

  • Дошку відкрили на будинку, де жив та творив поет.

    У Косові відкрили меморіальну дошку українському літератору, письменнику, громадському діячу Богдану Радиш-Маринюку. Про це пише “Українська літературна газета”.

    Вшанувати батька

    Цей захід ініціював Мирослав, син поета — член Національної спілки художників України, член правління Косівської регіональної організації НСХУ, викладач композиції і роботи в матеріалі на відділі художнього дерева у Косівському інституті ПДМ ЛНАМ, заслужений художник України, лауреат мистецьких премій — в знак вшанування батька, якому цього року, 8 листопада, виповнилось би 90 років.

    Відкрив захід і вів його син письменника Мирослав. До слова запросили Аделю Григорук — заслуженого працівника освіти України, письменницю, членкиню НСПУ, НСЖУ та НСКУ, дослідницю творчості Богдана Радиша-Маринюка, яка коротко зупинилась на сторінках його життєвого і творчого шляху, який є прикладом самовідданого служіння народові. 

    Вдячні земляки увіковічнили його ім’я на меморіальній дошці, яку встановили на фасаді будинку, де жив і творив Богдан Ілліч. Автор меморіальної дошки — художник, скульптор. Член Спілки дизайнерів України, член Національної спілки художників України, заслужений художник України Василь Дутка.

  • Читайте також: Відгуки мотивують: як сестри з Франківська звільнилися заради блогу

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!