Зміг найдовше простояти на одній нозі з вагою: у Києві боєць, якому відірвало кінцівку на фронті, встановив рекорд

  • Військовий тримав у руках дві гантелі — по 1,5 кілограма кожна.

    20 вересня 2024 року в Києві морський піхотинець Дмитро Долгіх, попри важку ампутацію ноги, встановив національний рекорд у номінації “Максимальний час стояння на одній нозі з додатковою вагою на витягнутих руках”.

    Про це повідомляє кореспондентка Суспільного з місця події.

    46-річний Дмитро нині служить у 501 окремому батальйоні морської піхоти. Під час бойових дій на Запорізькому напрямку фронту він утратив ногу, наступивши на міну. Утім після цього повернувся до війська. Він служить на Курському напрямку. А тепер ампутація не завадила воїну ще й стати рекордсменом.

    Дмитро Долгіх з Енергодара Запорізької області простояв на одній нозі з витягнутими руками 8 хвилин і 9 секунд. При цьому він тримав у руках дві гантелі — по 1,5 кілограма кожна.

    Зміг найдовше простояти на одній нозі з вагою: у Києві боєць, якому відірвало кінцівку на фронті, встановив рекорд

    Дмитро розповів журналістам, що для нього встановлення цього рекорду — це передовсім перемога над собою, над своїми емоціями.

    “Це ще раз довело, що я можу, попри протез, ампутацію. Тобто, що і з протезом усе можна робити й на цьому життя не зупиняється”, — сказав боєць.

    Після встановлення рекорду Дмитро повертається на фронт.

  • Закладена потужна ідея

    Дмитро перший морський піхотинець за останні 10 років, який встановив національний рекорд, прибувши з передової, щоби продемонструвати силу духу та незламність українських воїнів.

    “Коли він показує, що з такими важкими пораненнями, тричі підірвавшись на міні, встановлювати рекорд — це дуже мотивує тих хлопців, які сьогодні не просто борються за своє відновлення, а які мріють повернутися до своїх побратимів. Це дуже мотивує і нас. Таких зворушливих рекордів я вже давно не пам’ятаю, бо дуже потужна ідея закладена в цьому рекорді. Думаю, що багато людей піднімуться і будуть жити повноцінно після цього рекорду”, — сказала керівниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

    Лана Вєтрова також розповіла, що зараз в Україні відбулося повністю переформування категорій рекордів. З’являється багато нових номінацій, пов’язаних саме з війною.

    “На перший план виходять рекорди військових, волонтерів, медиків. І це переформатування воно звичайно пов’язане із подіями в суспільстві, відображає ситуацію якій ми усі живемо і переживаємо. І це ті рекорди, які наближають нашу перемогу”, — вважає керівниця Національного реєстру рекордів України.

    Читайте також: Олександра Усика затримали в аеропорту в Польщі та відпустили: чому це сталося і реакція боксера

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!