Україна щорічно може виготовляти кілька мільйонів безпілотників

  • Міністр оборони також повідомив про розширення ракетної програми.

    Україна має спроможність виготовляти більш ніж кілька мільйонів безпілотників на рік.

    За словами міністра оборони Рустема Умєрова, наступного року Україна завадить ворогу мати перевагу в небі, для цього збільшують виробництво безпілотників.

    «Кілька мільйонів дронів ми можемо виробити, з них держбюджет покриває певну частину, деякі кошти ми отримуємо від партнерів. Тобто наша спроможність – більш ніж кілька мільйонів дронів», – зазначив Умєров.

    Міністр оборони також повідомив про розширення ракетної програми.

    «Ми розробили ракетну програму, вона достатньо потужна. Ми вже обмінялися нею з партнерами і очікуємо, скільки із тієї спроможності вони будуть підтримувати. Партнери надали нам поки що усну згоду на те, що будуть це фінансувати. Найближчим часом отримаємо вже фінальні письмові відповіді від наших партнерів. Робимо все можливе, щоб у нас ракетна програма була наближена за кількістю до дронової програми, що є в нашій країні», – додав він.

    Нагадаємо, 14 вересня бійці ударного підрозділу FPV «Булава» показали новий багаторазовий FPV-дрон із протипіхотним гранатометом. Завдяки розробці звичайний гранатомет може відпрацювати на відстані понад п’ять кілометрів.

    До теми: Міноборони допустило до постачання всюдихід-амфібію «ТАХА» українського виробництва

     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!