Полеглому нацгвардійцю Сергію Крижанівському просять присвоїти “Героя України”: як підписати петицію

  • Воїн загинув під час виконання бойового завдання на Донеччині.

    Військовослужбовцю Національної Гвардії України Сергію Крижанівському рідні та близькі просять присвоїти звання “Героя України”. Відповідну петицію опублікували на сайті Президента України. Підписати можна за посиланням.

    Сергій Крижанівський – молодший сержант Національної Гвардії, номер обслуги міномета 2 мінометного взводу мінометної батареї 2 батальйону оперативного призначення військової частини 3028.

    Загинув цьогоріч у серпні поблизу населеного пункту Свиридонівка Покровського району Донецької області під час виконання бойового завдання пов’язаного із захистом Батьківщини, відданий Військовій присязі на вірність Українському народові.

    Брав участь в АТО/ООС, а з початку повномасштабного вторгнення добровольцем долучився до Збройних Сил України та з перших днів захищав територіальну цілісність України в найгарячіших точках (стояв на захисті Маріуполя, Бахмута, Роботино, Слов’янська та Краматорська).

    За звитяги на полі бою нагороджений відзнаками «За оборону Маріуполя», Медаллю «Захисникам Вітчизни», Медаллю «Учасник АТО».

  • “Відстоюючи та захищаючи право на наше з Вами безпечне життя, він віддав найдорожче – своє життя. Він пожертвував собою заради перемоги у боротьбі не лише за нашу свободу, а за свободу всіх людей вільного світу. Мав багато планів, а головне – продовжити захищати суверенітет і цілісність неньки України, але не встиг втілити це в життя”, – йдеться у тексті петиції.

    Читайте також: В Івано-Франківську оголошують збір посилок на фронт

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!