“Доньки”: на Варшавському кінофестивалі відбудеться світова прем’єра української стрічки

  • Це фільм про події на Київщині на початку повномасштабного вторгнення.

    На Варшавському кінофестивалі відбудеться світова прем’єра режисерського дебюту Єгора Олесова — фільму “Донька”. Про це Суспільне Культура повідомила команда фільму.

    Сюжет розповідає про події у лютому 2022 року. Сімнадцятирічна дівчина Ольга, яка має порушення слуху, та її родина лишаються в будинку на Київщині. Захоплені російськими солдатами, вони змушені боротися за життя, а Ольга має зробити практично неможливе, щоб знайти спосіб врятувати себе та своїх близьких.

    У фільмі зіграли Ліза Козлова, Ахтем Сеітаблаєв (“Додому”, “Кіборги”), Анастасія Карпенко (“Як там Катя?”), Мирон Шувалов та інші українські актори.

    Режисер Єгор Олесов зазначає, що цей фільм розповідає про “незламність людського духу навіть у найтемніші моменти”: “Героїня нашої історії — символ кожної дитини, яка втратила свій світ через війну, але не втратила надії. Через її шлях ми показуємо, як війна не тільки руйнує життя, а й випробовує наше серце”.

    Олесов — український фільммейкер, продюсер стрічок “Мавка. Лісова пісня”, “Захар Беркут”, “Ціна Правди” та інші.

    “Донька” — перший український фільм, який створено за технологією одного кадру, як стрічки “1917” Сема Мендеса та “Бьордмен” Алехандро Гонзалеса Іньяріту.

    Саундтрек до фільму створив італійський композитор Даріо Веро, за участі американської віолончелістки Тіна Гуо (“Інтерстеллар”, “Дюна”, “Початок” та інші).

  • Прокат в Україні заплановано на 2025 рік.

    Про Варшавський кінофестиваль

    Він заснований у 1985 році. З 2009 року рішенням міжнародної федерації асоціацій кінопродюсерів (FIAPF) Варшавський кінофестиваль внесли до групи найважливіших світових кінофестивалів, на кшталт фестивалів у Каннах, Венеції, Локарно, Сан-Себастьяні, Берліні чи Карлових Варах. Фестиваль представляє найкращі фільми світового, європейського та польського кінематографа.

    У 2024 році фестиваль триватиме з 11 до 20 жовтня.

    До теми: Три найкращі детективні серіали за останні 10 років

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!