Переправляв чоловіків за кордон: у Франківську засудили менеджера підприємства, де ремонтують автомобілі ЗСУ

  • Спільники вносили дані ухилянтів до системи “Шлях”.

    Про це йдеться у вироку Івано-Франківського міського суду, пише Суспільне. 

    Обвинувачений — уродженець Надвірної. Він працював менеджером у компанії, яка постачає запчастини до військових автомобілів та проводить капітальний ремонт.

    “Засуджений незаконно переправляв військовозобов’язаних через державний кордон у складі групи за вказівкою організатора та свого знайомого”, — йдеться у вироку.

    Своїх “клієнтів” організована група оформлювала водіями-перевізниками у кількох підприємствах. Дані військовозобов’язаних вносили до системи “Шлях”. Свої “послуги” обвинувачений та його спільники пропонували за різну платню — від 2 до 3,5 тисяч доларів США.

    З 18 вересня 2022 року до 12 січня 2023 менеджер “Укрспецоборонконтракту” допоміг щонайменше 15 ухилянтам виїхати з України через пункти пропуску “Краківець”, “Шегині” та “Красноїльськ”. Він радив їм, як поводитися, а також особисто переправляв через кордон.

    Чоловіка засудили за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Йому призначили покарання — ув’язнення на термін п’ять років.

  • У суді обвинувачений свою провину визнав та перерахував на допомогу Силам оборони України 150 тисяч гривень. Утім суд звільнив його від основного покарання та встановив іспитовий термін — три роки. Чоловіка зобов’язали не виїжджати за кордон, повідомляти про зміну місця проживання, роботи або навчання та періодично реєструватися.

    Вирок набере законної сили після закінчення терміну подання апеляційної скарги.

    Читайте також: СБУ затримала 45-річного військового за спробу навести російські ракети на свою бригаду

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!