Боротьба проти темряви: як допомагають бізнеси Ахметова під час війни

  • Війна, яка триває в Україні, завдала шкоди не тільки її громадянам та інфраструктурі, а й спричинила безпрецедентні проблеми для енергетичного сектору країни. Об’єкти неодноразово зазнавали нападів і серйозних пошкоджень, які поставили під загрозу їхні експлуатаційні можливості. Активи ДТЕК також зазнали втрат: кілька електростанцій було пошкоджено чи захоплено в регіонах, які найбільше постраждали від війни.

    На жаль, руйнування виходять за рамки фізичних ушкоджень. Зокрема, атаки на енергетичну інфраструктуру України призвели до різкого скорочення виробничих потужностей країни загалом, досягнувши критичного стану, а це вже впливає на економіку безпосередньо. Систематичні руйнування тиснуть як на військових, так і на цивільних.

    Попри труднощі, компанія ДТЕК бере активну участь у ремонті та відновленні, намагаючись зберегти світло в українських будинках і на підприємствах. 

    Зазираючи вперед, можна сказати, що закінчення війни не вирішить негайно проблеми енергетичного сектору. Однак, це надасть можливість відновити більш стійку та стабільну роботу системи. Наразі дискусії навколо енергетичної безпеки посилилися, і особлива увага приділяється зниженню залежності від традиційних джерел, таких як вугілля й газ, що стали тягарем під час війни.

    Метінвест, яким також володіє Рінат Ахметов, в рамках ініціативи Сталевий фронт надає мілітарну підтримку з перших днів повномасштабного вторгнення. Зокрема, вже придбано автомобілі, дрони, зарядні станції та інше обладнання, включно з понад 1200 автомобілями, 47 369 аптечками й турнікетами, понад 6 100 БПЛА, 17 037 одиницями спецобладнання тощо. 

    Також активно працює в умовах війни благодійний фонд бізнесмена. Надається психологічна допомога постраждалим від війни, є окремий напрям для переселенців, організовуються лекції та практичні вебінари від експертних психологів. Крім того, Фонд також організовує курси фізичної реабілітації для дітей і дорослих на базі санаторіїв. Більше про ініціативи Фонду для мирного населення країни читайте на офіційному сайті https://akhmetovfoundation.org/

    Відомо, що певна частка активів Ахметова, включно з нерухомістю, десятками заправних станцій і домашнім стадіоном донецького «Шахтаря», стали практично «знерухомленими». Проте і українська армія, і цивільне населення регулярно отримують допомогу. Загалом від своїх бізнесів, ініціатив та Фонду підприємця направлено на допомогу Україні і українцям вже понад 10 мільярдів гривень.

     

    реклама

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!