На Франківщині до 15 років за ґратами засудили двох зрадників

  •  
    Після повномасштабного російського вторгнення засуджені приєдналися до складу незаконних збройних формувань та воювали проти Сил оборони України.
     
    По 15 років за ґратами отримали ще двоє бойовиків, які воювали в окупаційних військах на Донеччині та Луганщині, повідомили у пресслужбі Івано-Франківської обласної прокуратури.
     
    Мешканець Донецька у лютому 2022 року добровільно вступив до т.зв. «3-го взводу 1-ї роти 1-го мотострілецького батальйону 11-го полку ДНР», де став командиром відділення. Він готував до боїв особовий склад, здійснював охорону штабу підрозділу та евакуацію військових, чергував на блокпостах та ремонтував військові автомобілі. Також, як «оператор-навідник БПМ-1» він виконував бойові завдання, пов’язані із захопленням території України.
     
    Бойовик брав активну участь у боях проти підрозділів Збройних Сил України в Сєвєродонецькому районі Луганської області та Покровському районі на Донеччині. У жовтні 2023 року військовослужбовці Збройних Сил України взяли його у полон під час боїв у селі Красногорівка Очеретянської громади Покровського району.
     
    Інший засуджений – житель Луганщини, який воював у складі «7-ї мотострілковоїроти 3-го батальйону 4 ОМСБр «2 АК НМ ЛНР».
     
    Він виконував обов’язки «солдата» у різних видах бою та забезпечення, облаштовував на позиціях фортифікації та брав участь у бойових діях проти підрозділів українських військових.
     
    Його протиправну діяльність було припинено у червні 2023 року під час бойових зіткнень у Бахмутському районі.
     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!