На фронті загинув прикарпатський військовий Орест-Микола Василечко

  •  
    Орест-Микола Орестович Василечко народився 26 лютого 1999 року.
     
    У бою під Торецьком загинув мешканець Старого Лисця, старший солдат Національної гвардії Орест-Микола Василечко. Про це інформує “Галицький кореспондент” з посиланням на Лисецьку селищну раду.
     
    Після закінчення дев’ятого класу боєць навчався в Івано-Франківському коледжі технологій і бізнесу, потім – у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького на відділенні харчових технологій. Диплом магістра здобув у Західноукраїнському національному університеті.
     
    Орест-Микола Василечко займався спортом, був гравцем старолисецької “Бистриці”. Мав активну патріотичну позицію, тож за контрактом вступив на військову службу в Національну гвардію України. Служив старшим водієм роти вогневої підтримки 6-го батальйону спеціального призначення військової частини 3057 Національної гвардії.
     
    21 вересня 2024 року внаслідок мінометного обстрілу позицій противником Орест-Микола Василечко отримав поранення, несумісне з життям, у районі населеного пункту Торецьк Бахмутського району Донецької області, будучи вірним військовій присязі, виявивши стійкість і мужність у бою за суверенітет, територіальну цілісність та незалежність України.
     
    У загиблого воїна залишилися батьки – Оксана Миколаївна та Орест Володимирович, брат Тарас, який служить у Національній гвардії.
     
    “Вічна пам’ять Героєві, який віддав своє життя за незалежність України, до останнього подиху захищав український народ від московського агресора!”, – йдеться в дописі.
     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!