Кращі шпалери для стін з різними умовами експлуатації

  • Оформлення інтер’єру починається зі складання дизайн-проекту, підбору та закупівлі необхідних оздоблювальних матеріалів. Один з найпопулярніших і затребуваних – шпалери для стін. Їх асортимент відповідає запитам покупців незалежно від їх переваг за стилем, тематикою, відповідністю трендам, виду за структурою, текстурою, дизайнерськими ідеями. Прості в монтажі полотна реалізуються у виборі ширини, довжини, що дозволяє економити їхню витрату і здешевити ремонт.

    66f3f40f897b0.webp

    Основні товарні групи

    У спеціалізованих магазинах кожен каталог шпалер для стін включає продукцію більш-менш ходових видів. Тому легко можна знайти товари для приміщень різного призначення, розмірів, умов експлуатації.

    Високим купівельним попитом незмінно користуються такі групи оздоблювальних матеріалів:

    • Паперові – полотна випускаються одно-, двошарові та комбіновані (з флізеліновим або вініловим верхнім шаром). Вони приваблюють екологічністю, легкістю, добрим вибором дизайнерських рішень, дешевизною. Тому їх часто обирають для тимчасових чи бюджетних ремонтів. Однак при правильному монтажі, експлуатації в сухих приміщеннях, розташованих не на південній стороні, покриття не змінюють своїх властивостей тривалий час. Це чудовий варіант для передпокоїв, дитячих кімнат, спальні.
    • Флізелінові – в їх основі знаходиться нетканий матеріал, який має такі корисні властивості, як вологопоглинання, відсутність деформації після висихання, паропроникність, стійкість до перепадів температур, плісняви. Можна купити шпалери для стін, https://decoratorskyi.com/shpaleri, гладкі та з оригінальними текстурами, які здатні моделювати простір, наповнювати приміщення гармонією та затишком. Рулонні полотна підходять для просторів із підвищеною вологістю, низькими температурами, несприятливими умовами експлуатації. Флізелінова продукція рекомендована не тільки для житлових приміщень, а й для кухні, санвузла, холу.
    • Вінілові види шпалер для стін виготовляються кількох типів. Асортимент двошарових полотен на паперовій або флізеліновій основі розширюється відповідно до тенденцій ринку та попиту. Товарна група включає спінений, рельєфний, шовкографічний типи, а також гарячего тиснення. Усі вони мають низку переваг: негорючість, вологостійкість, здатність імітувати натуральні поверхні (камінь, плитка, тканина, шкіра тощо). При цьому різновиди відрізняються за товщиною, стійкістю до механічного впливу, технологією виготовлення, вартістю. Найдешевші спінені мають лише один недолік – схильність до стирання. Більш дорогі типи приваблюють особливими візуальними ефектами (незвичайна рельєфність текстури, переливання кольору тощо). Їх нерідко підбирають для шикарних інтер’єрів. Ця товарна група може монтуватись у приміщеннях з будь-якими умовами експлуатації.

    На цьому асортимент не закінчується. Виробники реалізують декоративні покриття під будь-який запит.

    66f3f440f3cb9.webp

    Додаткові види

    Відповідь на питання, як вибрати шпалери для стін, – перший крок у напрямі рідкісних видів товару. Однак вони представлені в каталогах магазинів. Йдеться про текстильне оздоблення та стеклярус.

    Текстильний тип забезпечує звукоізоляцію, екологічний. За допомогою таких полотен можна моделювати простір, створювати затишні зони у приміщеннях різного призначення. Головна вимога для експлуатації – монтаж у сухому приміщенні із сприятливими умовами.

    Склошпалери виготовляються з натуральних речовин (сода, вапно, кварцовий пісок, доломіт). Після монтажу вони створюють глянсовий ефект, характеризуються міцністю, екологічністю, волого-, пожежостійкістю. Їх можна неодноразово перефарбовувати, хоча у продажу є варіанти різних кольорів, гладкі та рельєфні, однотонні та з візерунками, під фарбування. Продукція підходить для застосування у будь-якому за умовами експлуатації приміщенні.

     

     

    реклама

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!