Мін’юст хоче націоналізувати готель екскерівника охорони Януковича в Буковелі

  • Загальна сума арештованих активів екскерівника президента-втікача – понад 100 млн грн.

    За матеріалами Офісу Генерального прокурора Міністерство юстиції України звернулося до Вищого антикорупційного суду з позовом про стягнення в дохід держави арештованих активів екскерівника служби охорони президента-втікача, який перейшов на бік ворога.

    Йдеться про гроші, готельний комплекс у Буковелі, земельні ділянки, корпоративні права, квартири та паркомісця у Києві, а також транспортні засоби, у т.ч. автомобіль Mercedes-Benz GL 550, пише “Галицький кореспондент“.

    Ексначальника служби охорони колишнього президента обвинувачують у пособництві державі-агресору. А також – незаконному поводженню зі зброєю. За даними слідства, після початку повномасштабного вторгнення він нелегально виїхав з підконтрольної Україні території.

    Перебуваючи на захоплених ворогом територіях Донеччини та АР Крим, він допомагав своєму синові, співробітнику ФСБ РФ, у пошуку патріотично налаштованих українців на окупованих територіях. Надалі обвинувачений очолив службу охорони губернатора Ульяновської області РФ. В Україні його оголосили у розшук.

    На підставі зібраних доказів до суду скеровано позов про застосування до екскерівника служби охорони президента-втікача санкцій. Мова про стягнення в дохід держави належних йому активів.

    Читайте також: СБУ затримала 45-річного військового за спробу навести російські ракети на свою бригаду

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!