В адміністрації Байдена “не вражені” планом перемоги Зеленського, – WSJ

  • Для високопосадовців “там не так багато нового”.

    В адміністрації президента США Джо Байдена вважають, що “план перемоги” Володимира Зеленського не має комплексної стратегії і є не більш ніж переробленим проханням про надання більшої кількості озброєнь та зняття обмежень на ракети великої дальності.

    Про це з посиланням на офіційних осіб пише The Wall Street Journal, передає “Слово і Діло“.

    Високопоставлені американські та європейські чиновники, які знайомі з планом «у загальних рисах», вважають, що він не пропонує чіткого шляху до перемоги України.

    “Я не вражений, там не так багато нового”, — сказав один з високопосадовців.

    Як пише видання, в адміністрації Байдена «сподівалися почути щось конкретне, що могли б підтримати, оскільки до кінця повноважень залишалося лише чотири місяці».

    Високопосадовець Держдепартаменту сказав, що “план перемоги” загалом охоплює потреби України на полі бою, економіку та політичні зміни всередині країни.

    Але американські та європейські чиновники заявили, що найбільш опрацьованою частиною плану є перша фаза — запити, пов’язані зі зброєю. Тоді як решта ключових елементів мають менше подробиць.

    Додамо, що деталі “плану перемоги” Володимира Зеленського публікували видання Bloomberg та The Times. Андрій Єрмак підтвердив, що частиною плану є запрошення України до НАТО.

    ЗМІ вже писали, що деякі союзники вважають, що «план перемоги» не зможе кардинально змінити хід війни.

    До теми: Операція в Курській області РФ є в плані перемоги України, — The Times

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!