• Померла Меггі Сміт, яка зіграла професорку Макґонеґел в “Гаррі Поттері”, – чим ще відома акторка

  • Меггі Сміт померла у лікарні.

    Британська акторка Меггі Сміт померла у віці 89 років. Вона була відомою завдяки ролі професорки Макґонеґел у фільмах про Гаррі Поттера. Про втрату сповістила її сім’я, пише 24 канал з посиланням на BBC.

    Її сини Тобі Стівенс та Кріс Ларкінс виступили з публічною заявою. Зірки “Гаррі Поттера” та серіалу “Абатство Даунтон” не стало у п’ятницю, 27 вересня.

    Меггі Сміт померла у лікарні. В останні миті життя поряд з нею були друзі та родина.

    У неї залишилося двоє синів і п’ятеро люблячих онуків, які спустошені втратою своєї надзвичайної матері й бабусі, – повідомили сини акторки.

    Рідні подякували за всі теплі повідомлення та підтримку, а також попросили поважати приватне життя сім’ї в цей непростий час.

    Чим відома Меггі Сміт

    Меггі Сміт – одна з найвідоміших британських акторок театру та кіно. Вона двічі отримувала премію Оскар, володарка семи премій BAFTA та чотирьох нагород премій Еммі. Меггі Сміт – кавалер Ордена кавалерів пошани та Дама-Командор Ордена Британської імперії.

    Меггі Сміт народилась у сім’ї секретарки та патолога. Навчалася в Оксфорді, саме там вперше виступила на сцені. Її дебютом в кіно стала головна роль Бріджит Говард у драмі “Нікуди іти”.

    Улюбленицею глядачів, а особливо молодшого покоління, Меггі Сміт стала завдяки ролі професорки Мінерви Макґонеґел у серії фільмів про Гаррі Поттера. Акторка взяла участь у всіх частинах саги. Ще одну хвилю популярності принесла роль графині Грентем з серіалу “Абатство Даунтон”.

    У січні 1998 року Меггі Сміт діагностували базедову хворобу. Вона пройшла курс променевої терапії. У 2007 році у ЗМІ поширили інформацію, що акторка хворіє на рак молочної залози. Їй вдалось одужати через 2 роки.

     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!

    НАШІ КОЛУМНІСТИ ТА БЛОГЕРИ

    Рязанцева ЯнаРязанцева Яна

    10 міфів про український схід: чи зможемо ми колись подолати уявні бар’єри?

    Стереотипами земля повниться. Наш світогляд часто ґрунтується на хибних уявленнях про інших людей, міста, регіони, та що там — навіть про самих себе. Стереотипи заповнюють пробіли в реальних знаннях. Якщо на власні очі не бачили, не були, не знаємо — здатні вірити будь-чому. Наша країна настільки велика й різноманітна, що нам не вистачає особистих зв’язків,

    Деркачова ОльгаДеркачова Ольга

    Смерть як звичка

                   У творі Михайла Коцюбинського «Intermezzo» є рядки про те, як герой звістку про повішених заїв стиглою сливою, відчуваючи не гіркоту, а приємний смак у роті.  Неможливість відчувати хоч щось інше, бо жах висмоктав з нього всю кров, передається такою деталлю, яку люблять пхати в усі тестові завдання, присвячені

    Магда ЄвгенМагда Євген

    Пропорція для Путіна

    Останні тижні переконливо продемонстрували, що Путін не лише погано знає історію, але і як менеджер дуже слабенький. Він намагається застосувати методи неефективного впливу, брати кількістю, а не якістю там, де потрібно діяти раціонально та точно. Міф про «велич Росії» руйнується не лише діями ЗСУ, але і протестами мобілізованих росіян. Варто нагадати, що на старті широкомасштабного

    Волошин ТарасВолошин Тарас

    Вакцинація і Конституція

    Україна стрімко летить вперед, точніше, у прірву – за темпами поширення коронавірусу. Лікарні переповнені, щодня страшною смертю вмирають сотні людей. І при цьому все ще є достатньо особин, які протестують проти вакцинації від COVID-19. Буду називати їх саме так, адже всі інші слова, що спадають на думку, у друк не пропустять. Що особисто мене обурює