КНДР назвала військову допомогу США Україні “неймовірною помилкою”

  • Президент США Джо Байден оголосив про цей пакет допомоги під час візиту Володимира Зеленського до Вашингтона. Цей пакет включає надання Україні далекобійної зброї, що значно покращить здатність Києва вражати російські цілі з безпечніших відстаней.

    Сестра лідера КНДР Кім Чен Ина — Кім Йо Чжон — заявила, що США своїми діями загострюють ситуацію в Україні і ставлять Європу на межу ядерної війни. У своїй заяві, опублікованій державним інформаційним агентством KCNA, вона зазначила:

    “Сполучені Штати та Захід не повинні ігнорувати або недооцінювати серйозні попередження Росії”.

    Кім також поставила під сумнів здатність Заходу справлятися з наслідками, якщо він продовжуватиме “грати з вогнем проти Росії”, підкреслюючи, що Росія є ядерною державою. Вона назвала надання Україні нового пакета військової допомоги небезпечним і безвідповідальним кроком.

    На тлі поглиблення співпраці між Росією та КНДР за останній рік, обидві країни відкидають звинувачення в незаконній торгівлі зброєю, попри заяви США про те, що Північна Корея постачає зброю Росії для використання у війні проти України.

  • 26 вересня Сполучені Штати виділили для України нову військову допомогу на суму 7,9 мільярда доларів США та запровадили санкції проти Росії. Зокрема, Байден дозволив надати Україні крилаті авіабомби Joint Standoff Weapon (JSOW) для винищувачів F-16.

    Читайте також: Захід має докази, що Китай постачав Росії зброю для війни

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!