Загартувати дух та тіло: як прикарпатські гвардійці змагалися у кросфіт (фоторепортаж)

  • Участь у змаганнях взяли й цивільні.

    Днями прикарпатські нацгвардійці організували змагання із кросфіту. Кросфіт – це вид інтенсивних тренувань, який поєднує важку атлетику, біг та інші елементи різних спортивних вправ. Загалом, участь у цих змаганнях взяли 40 осіб, а приурочили турнір до Дня захисників та захисниць України, пише “Галицький кореспондент“.

    За словами Олександра Дзюбенка, підполковника Національної гвардії України, кросфіт став популярним серед гвардійців не так давно. Цей вид спорту застосовують для того, аби підготувати бійців до виконання бойових завдань.

     

    “Також участь у змаганнях беруть й жінки. У змагання ми включили вісім видів вправ на всі групи м’язів. Коли ми вибирали вправи, які виконуватимуть бійці, то звертали увагу на найбільш потрібні для них. До прикладу, підняття по канату. Під час евакуації за допомогою евакуаційного ременя, військові можуть надавати допомогу та витягувати поранених з поля бою”, – говорить Олександр Дзюбенко.

    Іван Кусяк, солдат Національної гвардії розповідає нам, що здобув “срібло” у цих змаганнях. Іван – професійний спортсмен, майстер спорту міжнародного класу з вільної боротьби та чемпіон України 2024.

    “Я взяв участь у цих змаганнях, адже підтримую популяризацію здорового способу життя не тільки серед військових, а й цивільних. На мою думку, у державі не вистачає здорового населення, а для солдата бути сильним фізично та морально життєво необхідно”, – каже Іван.

  • Відтак, результати змагань наступні:

    • Перше місце — Тарас Рукавець;
    • друге — Іван Кусяк;
    • третє — Максим Цокур;

    Читайте також: В Івано-Франківську відкрили школу боротьби ім. Харитона Марзаганова

     

     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!