Трамп запевнив Зеленського у підтримці України під час зустрічі в Нью-Йорку

  • Президент України Володимир Зеленський під час свого візиту до США отримав від колишнього президента Дональда Трампа обіцянку підтримувати Україну в її боротьбі проти російської агресії.

    В інтерв’ю Fox News Зеленський поділився подробицями їхньої зустрічі, під час якої обговорювалися плани щодо перемоги України та майбутня допомога з боку Сполучених Штатів, пише Суспільне.

    Президент України також підкреслив важливість зміцнення України не лише на полі бою, але й у майбутніх дипломатичних переговорах. І висловив надію на продовження тісної співпраці з Трампом.

    “Я не знаю, що буде після виборів. І хто буде президентом… Але я отримав від Дональда Трампа дуже пряму інформацію, що він буде на нашому боці, що він підтримуватиме Україну”, — сказав президент.

    Зеленський додав, що, попри невизначеність майбутніх виборів у США, Трамп чітко пообіцяв підтримку Україні у разі свого повернення на пост президента.

     

    Висловлювання Трампа щодо Зеленського

    Під час виступу на передвиборчому мітингу в Північній Кароліні 25 вересня Трамп розкритикував візит Зеленського до США, назвавши його людиною, “яка відмовляється домовлятися”.

    Також республіканець сказав, що Зеленський “висловлює невеликі неприємні наклепи на адресу вашого улюбленого президента”, маючи на увазі себе.

    Під час виступу на передвиборчому заході у штаті Джорджія Дональд Трамп також негативно висловлювався про президента України. Трамп назвав його “найбільшим торговцем (salesman) на землі”, який з кожним приїздом до Сполучених Штатів отримує мільярди доларів.

    Останніми днями риторика Трампа проти Зеленського та підтримка України США стала жорсткішою. Він заявив, що Зеленський хоче перемоги демократів на майбутніх президентських виборах.

    У п’ятницю, 27 вересня, Трамп заявив, що він радий зустрітися із Зеленським. Він це заявив, помітно змінивши тон у порівнянні з деякими з його попередніх коментарів під час кампанії, передає Reuters.

    Читайте також: У РФ найбідніші регіони витратили найбільше на пам’ятники вбитим на війні проти України

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!