Українці побачать план перемоги, але не в повному обсязі — Єрмак

  • Він також висловив упевненість, що громадяни зрозуміють необхідність замовчування деяких деталей Плану перемоги.

    Президент Володимир Зеленський після презентації Плану перемоги президенту США та партнерам, покаже його українцям, але не весь, оскільки є чутливі і закриті частини, які почує ворог.

    Про це розповів глава Офісу президента України Андрій Єрмак в ефірі “Єдиних новин”, передає “Українська правда“.

    “Це План президента. І, безумовно, як він пообіцяв після презентації президенту Сполучених Штатів, партнерам, я думаю, він буде презентований українцям. Але є частини, такі дуже чутливі, вони є закритими. І не тому, що є секрети. Це наша країна. Ми всі, знаєте, сьогодні, в доброму сенсі цього слова, така, дійсно, єдина сім’я, в якій не може бути секретів, особливо під час війни. Але все ж таки все, що стає публічним, це чують не тільки в нас, в Україні. Це чує і ворог”, – сказав Єрмак.

    За його словами, важливо реалізацію цього плану побачили на ворожій території. І побачили в результатах. У перемогах наших Збройних сил.

    Він також висловив упевненість, що громадяни зрозуміють необхідність замовчування деяких деталей Плану перемоги: “Люди у нас дуже розумні, люди все розуміють, і все оцінюють”.

    Що передувало

    Речник президента Сергій Никифоров заявив, що під час візиту Володимира Зеленського до США американська сторона виявила “величезну зацікавленість” до Плану перемоги. Попри протилежні повідомлення ЗМІ.

  • Bloomberg писав, що деякі західні посадовці намагались знизити очікування від представлення українського Плану перемоги, кажучи, що не бачать у ньому прориву. А за даними The Wall Street Journal, адміністрація Байдена занепокоєна тим, що український План перемоги у війні проти Росії не має всеосяжної стратегії.

    За інформацією ЗМІ, План перемоги, який публічно не розкривався, передбачає запрошення до вступу України в НАТО. А також – зобов’язання США щодо постійних поставок сучасного озброєння.

    До теми: Трамп запевнив Зеленського у підтримці України під час зустрічі в Нью-Йорку

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!