В Івано-Франківську відкрили анотаційні дошки чотирьом полеглим бійцям

  • Дошки відкрили Олександру Підлузькому, Роману Паньківу, Євгену Хоміцькому, Сергію Гирявцю.

    На фасаді ліцею імені В’ячеслава Чорновола встановили ще чотири меморіальні дошки в пам’ять про загиблих героїв, які віддали своє життя за Україну. Про це повідомив на своїй сторінці міський голова Руслан Марцінків.

    Роман Паньків – став добровольцем вже в перший день повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року. Роман воював у складі 10 окремої гірсько-штурмової бригади та пізніше був переведений до 78 полку розвідки. Після важкого поранення в грудні 2023 року на Запорізькому напрямку, він повернувся до служби, але 18 травня 2024 року під час виконання завдання у Кураховому героїчно загинув.
     
    Олександр Підлузький – мріяв з дитинства стати військовим, хоча за станом здоров’я не міг служити. Попри це він став добровольцем, вступив до 214 окремого спеціального батальйону OPFOR як медбрат. Загинув 24 квітня 2024 року під час боїв у селі Михайлівка на Донеччині, захищаючи Україну від російської агресії.
     
    Євген Хоміцький – сержант, командир розрахунку гармати у 128 окремій гірсько-штурмовій Закарпатській бригаді. Він загинув у бою поблизу села Кам’янське Запорізької області, віддаючи своє життя за Україну.
     
    Сергій Гирявець – у 2024 році мріяв вступити на психолога, але війна змінила його плани. Він приєднався до штурмових військ у Херсоні та брав участь в обороні Дніпра. Під час сильного мінометного обстрілу 7 лютого 2024 року Сергій був важко поранений. 11 лютого його серце зупинилося.
     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!