В Івано-Франківську облаштовують ділянки з пониженням для людей з інклюзією

  • В Івано-Франківську зробили пониження на ще одній ділянці – вул. Хіміків, 2-6. Тут не просто відремонтували тротуар та сходи, а передбачили, зокрема, і питання інклюзивності. Ця ділянка є важливою для мікрорайону Пасічна, адже тут щодня проходять чимало людей, повідомляють у пресслужбі міського голови Івано-Франківська.

    «На вулиці Хіміків у рамках виконання програми облаштування елементів доступності, ми виконували роботи з благоустрою та відновлення покриття тротуару. Також відновили двоє сходів і зробили два пандуси. Два пониження для зручності маломобільних верств населення. Загалом тут роботи тривали два місяці. Все виконано у межах норми. Роботи добігають до завершення. Залишились встановити перила. Думаю, наступного тижня, якщо погода дозволить, роботи будуть завершені», – розповів Ігор Сенчук, перший заступник директора Департаменту благоустрою.

    «Цю ділянку ми почали робити після звернення жительки цієї вулиці, яка має двоє малих дітей, яких треба водити в садочок, в школу. Тут були сходи в аварійному стані, якими було проблемно пересуватись. Розглянувши це звернення, ми прийняли рішення зробити дві сходові клітки з пандусами і зробити вже саме тротуарне покриття з тактильною плиткою і всіма іншими вимогами доступності», – відзначає Юрій Гапончук, ветеран, радник міського голови з питань доступності.

    Це не перша ділянка в Івано-Франківську, де провели такі роботи. Раніше зробили пониження від обласної лікарні до центру міста, відремонтували ділянку на Старозамковій біля військової поліклініки. Також – поруч дитячої лікарні, пологового та на вул. Матейки, поблизу «Дому воїна» поруч Січових Стрільців та Мазепи, на перехресті вулиць Любомира Гузара, Галицької та Дністровської. Доступними вдалося зробити і чимало пішохідних переходів у різних мікрорайонах міста. Зокрема, на вулицях Миколайчука, Стуса, Деповській, Вовчинецькій, Сагайдачного, Коновальця, Надрічній, Шпитальній та інших.

    До теми: У Франківську в неділю перекриють частину міста для руху автотранспорту

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!