Меланія Трамп у мемуарах підтримала дозвіл на аборти, що суперечить політиці її чоловіка Дональда Трампа

  • Книга вийде в продаж у США до виборів 5 листопада.

    Колишня перша леді США Меланія Трамп написала мемуари під назвою Melania, в яких, зокрема, розкритикувала заборону абортів, що суперечить передвиборчій риториці Дональда Трампа. Про це повідомляє The Guardian, яке отримало доступ до видання, передає Суспільне Культура.

    У книзі Меланія Трамп гостро відстоює репродуктивні права жінок, включно з правом на аборт. До слова, це один із ключових пунктів передвиборчої кампанії Камали Гарріс — конкурентки Дональда Трампа. Саме за підтримку репродуктивного права жінок Гарріс підтримала американська співачка Біллі Айліш. Натомість Дональд Трамп проти права жінок на аборти, і дотримувався цієї позиції на президентських дебатах.

    “Вкрай важливо гарантувати, що жінки мають автономію у вирішенні своїх переваг щодо народження дітей на основі власних переконань, вільних від будь-якого втручання чи тиску з боку уряду, — пише Меланія Трамп та додає: Чому хтось інший, крім самої жінки, має право визначати, що вона робить зі своїм тілом? Фундаментальне право жінки на особисту свободу і власне життя дає їй право перервати вагітність, якщо вона бажає”.

    Меланія Трамп стверджує: сама жінка повинна обирати, що їй робити з небажаною вагітністю. Вона вважає, що заборона абортів є позбавленням контролю над власним тілом. Крім того, вона дотримується такої думки все своє доросле життя.

    Меланія Трамп не є публічною людиною та рідко ділиться своїми політичними поглядами. Її книга вийде в продаж у США 8 жовтня.

    До теми: Трамп запевнив Зеленського у підтримці України під час зустрічі в Нью-Йорку

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!