На фасаді Івано-Франківського коледжу електронних приладів відкрили пам’ятну дошку Сергію Силкіну

  • Сергій Силкін загинув 17 жовтня 2022 року на Донеччині.

    На фасаді Івано-Франківського коледжу електронних приладів ІФНТУНГ відкрили та освятили пам’ятну дошку Герою України — Сергію Силкіну.

    Сергій Силкін із початком повномасштабної війни повернувся додому з-за кордону та добровільно пішов до військкомату. Спочатку служив у складі 10 окремої гірсько-штурмової бригади. Після навчання вирушив на фронт у складі 8 батальйону цієї ж бригади та опинився на Бахмутському напрямку, інформують на сторінці Івано-Франківської міської ради.

    У серпні 2022 року під час свого першого бою Сергій проявив героїзм — під обстрілом ворога виніс пораненого товариша з поля бою, але сам отримав контузію та частково втратив слух. За тиху й непомітну ходу побратими дали йому позивний Ірокез. Попри поранення, він повернувся на фронт і продовжував захищати Батьківщину як старший солдат, стрілець мотопіхотного відділення мотопіхотного взводу мотопіхотної роти мотопіхотного батальйону.

    17 жовтня 2022 року Сергій загинув під час виконання бойового завдання внаслідок танкового обстрілу біля села Берестове на Донеччині.

    За свою відданість і героїзм Сергій був посмертно нагороджений медіанагородою «За відданість професії», відзнакою міського голови Івано-Франківська «За честь і звитягу», а також орденом «За мужність» ІІІ ступеня. 30 квітня 2024 року йому присвоєно звання «Почесний громадянин міста Івано-Франківська».

     Читайте також: В Івано-Франківську облаштовують ділянки з пониженням для людей з інклюзією

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!