Театралізоване дійство: як у Голині збирали гроші для ЗСУ

  • Театралізовану виставу на патріотичну тематику показали жителі села Голинь Калуської громади. Голиняни збирали кошти на потреби ЗСУ, а також до виступу залучили односельчан-військовослужбовців, повідомляє “Галицький кореспондент”.

    Директор Народного дому Надія Пукіш повідомила, що в неї ще раніше виникла ідея організувати таку виставу і залучити односельців до збору коштів на потреби ЗСУ.

    “Мій чоловік зараз перебуває на фронті, – каже Надія Пукіш. – Я добре знаю про потреби військових і їх запити. Тому, довго все обдумавши, я склала сценарій вистави “Під покровом героїв України”, учасниками якої стали самі ж жителі Голиня – це дівчата, жінки та чоловіки віком від 15 до 49 років.”

    Театралізоване дійство пройшло на території біля місцевого храму Покрови Пресвятої Богородиці. Організатори кажуть, що на виставі були присутні понад півтисячі глядачів не лише з Голиня, а й сусідніх сіл.

    Пані Надія розповіла, що основні події вистави відбувалися за часів УПА, Січових стрільців і до сьогодення. У виставі також висвітлено події часів Небесної Сотні та відображено Іловайський котел.

    Під час вистави продемонстрували відеокадри з Бучі та Києва, а також відеоролики – уривки зустрічі похоронних кортеджів односельчан. На жаль, від початку війни 16 молодих захисників з Голиня загинули на фронті.

  • “На виставі було зібрано понад 15 тисяч гривень, – говорить Надія Пукіш. – Я вдячна кожному учаснику вистави за майстерну реалістичну гру, де навіть постановка – постріли, вигуки героїв – настільки були реалістичними, що глядачі не стримували емоцій та сліз. Кожен присутній в черговий раз задумався, якою ж важкою ціною дається наша незалежність. Тому наш обов’язок пам’ятати не лише про тих, хто нині на фронті, але й не забувати полеглих, підтримувати їхні сім’ї та родини”.

    Мар’яна ЛОКАТИР

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!