Військові виборюють перемогу на фронті, а вчителі у тилу готують майбутнє України, – франківська вчителька Леся Павлюк

  • Леся Павлюк, вчителька початкових класів ліцею № 7 Івано-Франківської міської ради стала переможницею національної премії Global Teacher Prize Ukraine 2024 і отримала головний приз – 1 000 000 гривень для власного освітнього проєкту та можливість вирушити в подорож на світову премію Global Teacher Prize.

    Під час пресконференції для ЗМІ, Леся Павлюк розповіла про шлях до успіху і що для цього потрібно, пише «Галицький кореспондент».

    Надихнутися історіями

    Історія шляху Лесі до премії розпочалася з 2019 року, коли її кандидатуру анонімно подали на участь у конкурсі. Тоді педагог брала участь у подібному конкурсі. 

    «Я вирішила, що мені потрібен ще рік, аби завершити всі справи, які розпочала. У 2020 році думала податися, заповнила заявку, і за результатами потрапила до Топ-50 вчителів України», – говорить Леся Павлюк.

    Вчителька розповідає, що у 2020 році освітня спілка «Освіторія» організувала зустріч для Топ-50 вчителів, де і познайомилася з колегами з інших областей країни. Леся настільки надихнулася історіями колег та їхніми ідеями, що вирішила остаточно – у 2021 потрібно подаватися.

    Втім, у 2022 розпочалася повномасштабна війна, і конкурс не проводили. Натомість розповідали історії вчителів, які продовжили навчати під обстрілами, на фронті тощо.

    «Вже цьогоріч, коли я подала заявку, і анкету заповнила кардинально інакше: я хотіла, аби побачили людину, мої цінності. Розповіла про свої принципи у роботі, змістила акценти. Спочатку я потрапила до п’ятдесятки кращих, а потім – до десятки. Мої колеги, які теж брали участь у конкурсі, це дуже потужні особистості, з унікальними ідеями та досвідом», – продовжує Леся.

    Педагогиня зізнається, що не сподівалася здобути перемогу, але завдяки підтримці це стало реальністю.

    «Я дякую кожному, хто проголосував,  хто поширив інформацію про голосування, дякую за підтримку. Завдяки кожному з вас за мене проголосували найбільше — 23,8% людей з-понад 13 тисяч», – зазначила Леся.

    Відтак вона стала вчителькою року та перемогла в номінації «Вибір українців» через опитування на національній платформі «Дія. Освіта».

    До теми: Вчителька з Калуша перемогла в міжнародному конкурсі педагогічної майстерності

    «На церемонії національної премії Global Teacher Prize Ukraine 2024 нам увімкнули звернення військових, які розповіли, наскільки цінують нашу роботу, і це було дуже чуттєво, розчулило. Я переконана, те, що роблять наші військові – це найважливіше, а ми готуємо майбутнє України, адже коли переможемо, маємо знати, що з тією перемогою робити», – переконана Павлюк.

    Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків подякував Лесі Павлюк за працю і ті зусилля, які докладають педагоги задля навчання дітей.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!