Лісівник з Прикарпаття отримав нагороду міністра оборони України

  • Лісівник Василь Надрага працює лісничим Менчільського лісництва філії «Осмолодське лісове господарство», що на Прикарпатті. Нещодавно захисник отримав відзнаку Міністерства оборони України – медаль «Захиснику України». Це не перша висока нагорода 31-річного лісівника, повідомляють у Карпатському лісовому офісі.

    За проявлену мужність, успішне планування та виконання завдань під час бою Василь Надрага нагороджений почесними нагрудними знаками Головнокомандувача Збройних сил України Срібним і Золотим хрестом.

    Лісівник мобілізувався у березні 2022 року. Пройшов пекло війни на Донецькому напрямку пліч-о-пліч з побратимами 68 єгерської бригади ім. Олекси Довбуша. Виконував завдання командира протитанкового взводу, командира ремонтної роти.

    «Найважче у службі було втрачати людей, – розповідає лісівник. – Ремонтна рота – це не піхота, але це також пряма зустріч зі смертю. Адже евакуаційний взвод займається витягуванням бронетанкової техніки з-під вогню противника, а також з місць, яким загрожує захоплення ворогом».

    За майже два з половиною роки служби Василь Надрага втратив багатьох побратимів з Рівненщини, Франківщини, Чернівеччини, Тернопільщини.

    Зараз захисник повертається до цивільного життя. Продовжує працювати у лісовій галузі, здобуває третю вищу освіту. Виховує разом з дружиною п’ятирічну донечку. Не припиняє зв’язок з побратимами і сім’ями загиблих.

    У Карпатському офісі повідомляють, на сьогодні 275 працівників філій боронять східні кордони держави від ворога. 149 лісівників демобілізовані й поступово повертаються до роботи у лісі.

    До теми: Автосервіс та дрони: лісівники Прикарпаття продовжують допомагати ЗСУ

     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!