На Прикарпатті ведмедиця напала на лісівника

  • За приблизними підрахунками, в українській частині Карпат проживає 300-500 ведмедів.

    На Прикарпатті під час «тихого полювання» лісівник філії «Осмолодське лісове господарство» натрапив на ведмедицю з двома ведмежатами. Мати-ведмедиця, захищаючи малюків, накинулася на грибника. Чоловік отримав рвані рани голови і рук. Лісівникові вдалося втекти і доїхати до медзакладу, повідомляє Галицький кореспондент.

    «Чоловік поступив у лікарню ввечері 8 жовтня з множинними рваними ранами рук, голови. Спочатку перебував у реанімації, але зараз він у хірургічному відділенні. Стан чоловіка стабільний», – повідомляють у лікарні.

    Фахівці радять, перебуваючи у місцях, де мешкає ведмідь, бажано носити дзвіночок або свисток, варто говорити голосно, створювати помірний шум – співати, свистіти, плескати у долоні.

    «При зустрічі з ведмедем зберігайте спокій і не пробуйте втікати. Найкраще – не обертаючись спиною до тварини, неспішно відходити на безпечну відстань. Не робіть різких рухів, не відганяйте хижака камінням чи палицею. Реакція тварини може бути непередбачуваною. Не залишайте після відпочинку у лісі харчі та сміття, щоб ведмеді не звикали до людської їжі, – повідомляють у Карпатському лісовому офісі. – Щодо самозахисту при зустрічі з ведмедем, цього краще уникати. Навіть якщо у вас є рушниця, сокира чи мисливський ніж, не факт, що вам вдасться завдати смертельної рани 400-кілограмовій тварині з доволі товстою шкірою. А поранений і розлючений ведмідь здатен убити людину одним ударом лапи».

    Нагадаємо, у попередні роки на Прикарпатті фіксували напади ведмедів на людей: в Рожнятівському районі на жінку напав поранений ведмідь, в Косівському районі стався напад на чоловіка, в Надвірнянському – при зустрічі з хижаком людина загинула. Все частіше ведмеді нападають на свійських тварин.

    До теми: Величезний, мов танк: у горах неподалік Осмолоди туристка зустріла ведмедя

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!