На Донеччині загинув військовий з Івано-Франківщини Роман Голубець

  • З хлопця вийшов у світ прекрасний IT-фахівець, який вирізнявся чеснотами – справжністю, скромністю, чистотою серця.
     
    Про смерть бійця повідомили на сторінці Рогатинської МТГ, передає “Галицький кореспондент”.
     
    Роман Голубець народився 30 листопада 1997 року у Городиськах. Оскільки в рідному селі не було початкової школи, то ходив до сусіднього Зеленова. Відтак з п’ятого класу долав ще більший маршрут, до Верхньолипицької школи, де навчався з 2008 року. Саме у її стінах зрозумів, що мріє стати фахівцем ІТ-галузі. Тож склав добре ЗНО та вступив у Тернопільський національний економічний університет. Обрав непростий факультет – комп’ютерної інженерії, де здобував знання на державній формі навчання.
     
    «Ромчик змалечку правильним і принциповим був. Коли бачив, що хтось робить недобрі речі, наприклад, кидає обгортки під ноги чи шкодить комусь, то обов’язково звертав увагу. Водночас його цікавили книги, мав цілі стоси їх: казки, про тварин, багато журналів з технікою», – згадує мама.
     
    Юнак будував своє майбутнє: працював за спеціальністю у Тернополі, також заробляв на життя за кордоном. Незадовго до повномасштабного вторгнення повернувся на Батьківщину, де розгорілася ще більша війна.
     
    «Роман розумів, що воєнні дії триватимуть довго. Казав, що підпише контракт або… у резерв. Розумів, що «на ти» з технологіями, тож може стати корисним у війську як дронщик чи артилерист. Ці військові професії потребують саме таких фахівців», – каже мама.
     
    24 червня 2024 року Роман став до лав Збройних сил. Проходив вишкіл за кордоном. Згодом з побратимами вирушив у найгарячішу зону війни, на Донеччину. Незадовго до загибелі воїн спілкувався з мамою у чаті. Розповідав мало, старався оберігати батьків, щоб не тривожити їхнє серце.
     
    В останньому повідомленні зазначив:
     
    «Якщо не відпишу, не варто хвилюватися, просто нема інтернету. Так може бути 7-10 днів…».
     
    Мама щохвилини зазирала до телефона, аби не пропустити мить, коли прийде смс-ка. Але на зв’язок син не з’являвся. Учора сім’я отримала страшне сповіщення: «Роман поліг на полі бою».
     
    5 жовтня 2024 року Роман Голубець загинув під час виконання бойового завдання поблизу Катеринівки Донецької області.
     
    Траурний кортеж із тілом військового прибуде у Рогатинську громаду сьогодні, 10 жовтня.
    Орієнтовно о 14:00 год на площі Роксолани розпочнеться прощання та поминальна панахида.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!