Рютте анонсував щорічні ядерні навчання НАТО

  • Навчання відбудуться на тлі нових ядерних погроз РФ.

    У понеділок, 14 жовтня, НАТО розпочне щорічні ядерні навчання Steadfast Noon, які проходитимуть в Бельгії, Нідерландах, Британії та в Північному морі.

    Про це після зустрічей з прем’єр-міністром Британії Кіром Стармером і президентом України Володимиром Зеленським повідомив генеральний секретар НАТО Марк Рютте, пише Reuters, передає “Суспільне”.

    За його словами, винищувачі F-35A і бомбардувальники B-52 будуть серед близько 60 літаків з 13 країн, які візьмуть участь у навчаннях. Навчання триватимуть протягом близько двох тижнів.

    “У непевному світі життєво важливо, щоб ми випробовували нашу оборону і зміцнювали її, щоб наші супротивники знали, що НАТО готовий і здатний відповісти на будь-яку загрозу. Навчання будуть особливо зосереджені на Великій Британії, Північному морі, а також на Бельгії та Нідерландах”, – сказав Рютте.

  • Він зазначив, що навчання не передбачатимуть використання бойової зброї, втім, близько 2 тисяч військових, які братимуть участь у Steadfast Noon, імітуватимуть місії, в яких літаки нестимуть американські ядерні боєголовки.

    До теми: Зеленський у Лондоні зустрівся з прем’єром Британії

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!