На Коломийщині засудили чоловіка, який налагодив “тютюновий бізнес”

  •  
    Окрім цього, чоловік сконструював саморобний пристрій для подріблення висушених фрагментів листкових пластинок тютюну.
     
    Про це інформують на сторінці прокуратури Івано-Франківської області, передає “Галицький кореспондент”.
     
    За публічного обвинувачення прокурорів Івано-Франківської обласної прокуратури та Коломийської окружної прокуратури 42-річного жителя Прикарпаття визнали винним у незаконному виготовленні, зберіганні й збуті тютюну та легалізації доходів (ч. ч. 1, 2 ст. 204, ч. 1 ст. 209 КК України).
     
    Вироком Снятинського районного суду йому призначили покарання у вигляді штрафу в розмірі 153 тис. грн із конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів, знарядь виробництва та сировини для їх виготовлення. Його також позбавили права займатися діяльністю, пов’язаною зі здійсненням торгівлі підакцизними товарами, строком на 2 роки.
     
    Прокурори в суді довели, що упродовж березня-серпня 2024 року в одному із населених пунктів Коломийського району чоловік організував виготовлення тютюну. Для цього він на своїй присадибній ділянці посадив насіння тютюну, систематично здійснював рихлення ґрунту, прополювання та прорідження рослин.
     
    Реалізацію «продукції» організував через інтернет-мережі та поштову доставку в інші регіони України. Кошти отримував через платіжну систему або на банківську картку.
     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!