Хакери ГУР атакували військові навчальні заклади РФ

  • А на уражених вебресурсах опублікували агітаційну листівка на підтримку наступальних операцій ЗСУ.

    Фахівці головного управління розвідки (ГУР) Міноборони здійснили кіберудар по мережевій інфраструктурі Північно-Кавказького федерального університету. Він готує операторів БПЛА, фахівців з цифрового зв’язку, інженерів та фізиків для окупаційної армії РФ. Про це Суспільному повідомило джерело в ГУР.

    За словами співрозмовника, університет забезпечує діяльність відразу низки навчальних закладів у кількох регіонах РФ. Зокрема сімох інститутів.

    “Унаслідок операції було уражено внутрішню інформаційну інфраструктуру обʼєкта, знищені цільові ресурси противника (вебсайти, бази даних, файлові сховища) загальним обсягом понад 150 терабайтів. Зокрема було атаковано 11 вебсайтів, понад 7 тисяч службових ПЕОМ, 135 серверів та файлових сховищ”, — сказав він.

    Крім того, за словами джерела, для “прикриття заходів основного напряму ураження”, здійснено серію кібератак на низку цільових інтернет-ресурсів та файлових сховищ організацій РФ.

    “Після отримання доступу до мережевої інфраструктури ворога, на уражених вебресурсах була опублікована агітаційна листівка на підтримку наступальних операцій ЗСУ”, — сказав співрозмовник.

    До теми: Хакери ГУР атакували понад 800 серверів по всій Росії, — джерело

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!