Зеленський подарував Папі картину про злочини в Бучі

  • Це вже третій візит президента Зеленського до Ватикану. Раніше він бував тут у лютому 2020-го і квітні 2023 року.

    Президент України Володимир Зеленський втретє мав приватну аудієнцію у Папи Римського Франциска.

    Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Vatican News

    Зустріч у Ватикані Папи Римського Франциска з президентом України Володимиром Зеленським тривала 35 хвилин, з 9:45 до 10:20.

    Після приватної бесіди в залі Бібліотеки та представлення української делегації Папа подарував Зеленському бронзовий барельєф із зображенням квітки, що розпускається, з написом “Мир – це тендітна квітка”. Президент України натомість подарував Понтифіку картину олією “Бучанський злочин. Історія Марічки”.

    Картина зображає жахи російських воєнних злочинів у Бучі очима Марічки, уявної маленької дівчинки, на очах якої російські солдати катували і вбили її батька, матір і бабусю.

    Перед зустріччю із Зеленським Папа Римський прийняв прем’єр-міністра Іспанії Педро Санчеса сьогодні вранці. І Санчеса, і Зеленського, які увійшли до Ватикану відповідними процесіями через площу Святого Петра та Дзвіницю, після прибуття на подвір’я Сан-Дамазо привітав регент Папського дому Леонардо Сап’єнца.

    Зустріч Зеленського і Папи відбувалась за зачиненими дверима за участю перекладача і стосувалась тем війни і миру для України, яку Понтифік завжди визначав як “замучену”.

    Також Зеленський зустрівся з Державним секретарем П’єтро Пароліном, якого супроводжував Пол Річард Галлахер, секретар з питань відносин з державами та міжнародними організаціями.

    “Обговорення в Державному секретаріаті були присвячені стану війни та гуманітарній ситуації в Україні, а також шляхам її завершення, що призведе до справедливого і стабільного миру в країні. Крім того, були розглянуті деякі питання, що стосуються релігійного життя країни”, – повідомили у Святому престолі після зустрічі.

    Читайте також: Шольц анонсував новий пакет допомоги для України на €1,4 млрд

     

     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!