У Калуші висадили дубовий гай в пам’ять про полеглих військових (ФОТО)

  •  
    Виплекані маленькі деревця висаджували у відкритий грунт.
     
    Про це зазначають на сторінці Калуської міської ради.
     
    Сьогодні, 12 жовтня, мешканці Калуської громади, які втратили на російсько-українській війні своїх рідних, висаджували дубовий гай. Подія стала продовженням акції «Жити без тебе», яка шириться теренами Прикарпаття і передбачає висадження дерев на згадку про кожного полеглого воїна.
     
    Наприкінці квітня родичі Героїв отримали в невеличких горщиках саджанці дубів. Протягом певного часу вони вдома доглядали їх. Оточені родинним теплом і любов’ю саджанці мали до певної міри посприяти психологічному і духовному примиренню з пекучим болем утрати найрідніших.
     
    За локацію обрали місцину поблизу майбутнього реабілітаційного центру для ветеранів війни «4.5.0. Прикарпаття», що у ж/м Хотінь.
     
    На початку до присутніх звернулись керуючий справами виконавчого комітету Калуської міської ради Олег Савка та ініціаторка акції «Жити без тебе» Мар’яна Яремчук. Вони висловили сподівання, що майбутній дубовий гай стане нашим місцем сили і гідності, ще одним меморіалом у пам’ять про Героїв.
     
    Кожен із 229 висаджених дубочків – іменний. Матері і батьки, дружини, діти, сестри і брати полеглих захисників біля посадженого ним деревця встановили таблику з ім’ям. Щоб нікого не забути, щоб усіх пам’ятати.
     
    “Звичайно, ми хочемо, щоб ці деревця проросли; ми посадили їх з любов’ю про своїх найрідніших, – із хвилюванням розповідає учасниця акції, голова ГО «Сім’я Героя Калуша» Ірина Кушлик. – Ми будемо сюди приїжджати і доглядати дерева. Сподівають, що виросте дубовий гай. Хочемо, аби тут була й зона відпочинку для хлопців, які проходитимуть реабілітацію. Було б добре облаштувати лавочки. Щоб і рідні могли прийти, відпочити, побути наодинці з собою”.
     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!