Єрмак заявив, що план перемоги України росіянам можуть презентувати під час другого Саміту миру

  • Про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” розповів керівник Офісу президента України Андрій Єрмак, передає “Суспільне”.

    “Щодо можливої участі представників Росії, наша позиція є незмінною – коли буде готовий план. І на другому Саміті ми не виключаємо можливість присутності представників Росії, яким може бути представлений цей план”, — сказав посадовець.

    Раніше Єрмак заявляв, що українцям презентують для ознайомлення план перемоги, який ініціював президент Володимир Зеленський, але не в повному обсязі, адже низка деталей даного документа наразі є “закритою”.

    Що відомо про план перемоги України

    20 вересня Зеленський уточнював, що цей план розрахований на швидкі рішення партнерів з жовтня по грудень 2024 року. Під час візиту до США він представив план обом кандидатам у президенти — Дональду Трампу та Камалі Гарріс, а також Конгресу США, і чинному главі Штатів Джо Байдену.

    18 вересня японське інформагентство Kyodo News із посиланням на високопосадовця уряду повідомляло деталі мирного плану. Зазначається, що план перемоги у війні президента України Володимира Зеленського включатиме детальний перелік військових ресурсів, життєво важливих для перемоги над Росією, а також прохання про дозвіл атакувати територію Росії ракетами великої дальності. У плані також наголошуватиметься на необхідності інвестицій для зміцнення вітчизняного оборонного потенціалу.

  • Ввечері 18 вересня президент Зеленський повідомив, що план перемоги повністю підготовлений, а 20 вересня політик уточнював, що цей план розрахований на швидкі рішення партнерів з жовтня по грудень 2024 року.

    Також читайте: Зеленський анонсував нові оборонні пакети за підсумками поїздки Європою

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!