У застосунку “Армія+” з’являться нові функції, — Міноборони

  • Про це повідомила заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко, передає “Суспільне”.

    “У цивільному житті ми звикли до зручних цифрових сервісів. Наша мета — зробити військову службу максимально комфортною та сучасною, враховуючи специфіку армії”, — сказала Черногоренко під час зустрічі з американською делегацією на чолі з віцепрезидентом Інституту миру США Вільямом Тейлором.

    Нововведення включатимуть:

    • навчальний модуль з базовою інформацією про військову справу;
    • цифровий аналог військового квитка, який матиме таку ж юридичну силу, що й паперовий;
    • систему бонусів, знижок та соціальних пільг для військових.

    Що відомо про диджиталізацію в ЗСУ

    2 серпня президент України Володимир Зеленський заявляв, що готують нові та сучасні рішення для військових, які приберуть багато зайвої бюрократії та паперової роботи у підрозділах. Він зазначав, що скоро їх презентують суспільству.

    Від 8 серпня в Україні запустили застосунок “Армія+”. Зеленський говорив, що на наступних етапах розвитку “Армії+” у застосунку мають з’явитися й інші функції, які допоможуть військовим реалізовувати усі необхідні соціальні та комунікативні потреби на службі. Зокрема, там будуть курси та навчальні програми. Також у застосунку будуть захищені чати між військовими.

    Міністр оборони України Рустем Умєров додав, що застосунок інтегрують і для родин військових. Усі сервіси для бійців будуть в єдиній системі — медицина, логістика та кадрові питання.

    В застосунку вже можна подати та погодити електронний рапорт.

  • Також Міноборони внесло зміни у накази №232, №300 та №440, які стосуються військового обліку майна. Наприклад, скасовуються книги обліку руху осіб, що харчуються, чи журнал обліку мила; скасовуються стелажні ярлики та штабельні картки для більшості складів; атестати на харчування та майно військовослужбовців можна буде набрати на комп’ютері і роздрукувати.

    11 вересня Державний оператор тилу МОУ презентував DOT-Chain — ІТ-систему для зручнішого управління тиловими потребами в армії. МОУ обіцяє, що тепер закупівля продуктів стане зрозумілішою та прозорішою.

    Також читайте: Шольц анонсував новий пакет допомоги для України на €1,4 млрд

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!