Північна Корея передає особовий склад у військо РФ – Зеленський

  • Як відомо, в Україні на боці армії РФ воюють декілька тисяч солдатів з Північної Кореї. Ще частина військовослужбовців проходить навчання в Росії.

    Президент Володимир Зеленський заявив, що Північна Корея постачає Росії не лише зброю, але й особовий склад до військових сил. Про це український лідер заявив у своєму зверненні, передає “Слово і Діло“.

    Згідно з його словами, Росія нарощує союзництво з Північною Кореєю. Українські військові наразі потребують більшої підтримки від партнерів.

    «Ми бачимо, що нарощується союзництво між Росією й такими режимами, як у Північній Кореї. Це вже не просто про передачу зброї. Це фактично про передачу людей з Північної Кореї до військових сил окупанта. Очевидно, що в таких умовах наші відносини з партнерами потребують розвитку. Фронт потребує більшої підтримки», – наголосив Зеленський.

    Президент наголосив, що коли Україна говорить про більшу далекобійність для України та більш рішуче постачання для наших сил – це не просто перелік військових засобів.

    «Це про збільшення тиску на агресора, який буде для Росії сильнішим, ніж вони можуть витримати. І це про недопущення більшої війни», – зауважив глава держави.

    До теми: У Держдепі США заявили, що поглиблення зв’язків між Іраном і Росією неймовірно дестабілізує світ

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!